Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na spodzie ciasteczkowym z pysznym kremem.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
spód- Masło z czekoladą, roztopić nad parą.Biszkopciki pokruszyć, dodać cukier puder i orzeszki. Wlać masło z czekoladą i wymieszać. Wysypać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, na dole.Masę ugnieść w tortownicy. Schłodzić na co najmniej pół godzi. w lodówce.
krem-Czekolady rozpuścić w śmietance nad parą. Ostudzić i schłodzić przynajmniej pół godz. w lodówce. Można i całą noc.Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą i ostudzić do letniego. Śmietankę czekoladową ubić z pudrem, potem śnieżką. Następnie dodawać porcjami ser i zmiksować. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do tortownicy. Schłodzić przynajmniej z godzinę w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy, ułożyć na paterze. Zmiksować krem z mleczkiem. Polać i rozsmarować na torcie. Czekoladę roztopić nad parą i za pomocą, papierowego rożka polać, spiralnie na górze tortu. Zaraz wykałaczką, poprzeciągać, odpowiednio, w górę w dół. Tworząc ''zebrę''.
Boki obsypać orzeszkami. Torcik przechowywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.