Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty w smaku, mocno czekoladowo-orzechowy torcik, który z pewnością zrobi furorę. Można przyozdobić go owocami sezonowymi lub orzechami.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 267
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 267
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Składniki
Masło roztapiamy w małym garnku lub na patelni. Dodajemy połamaną czekoladę, intensywnie mieszamy, ściągamy z ognia kiedy się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia. W osobnej misce miksujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy masło z czekoladą, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę. Wylewamy do tortownicy 18cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 35 minut.
Krem orzechowy: mascarpone, masło orzechowe i cukier puder miksujemy ze sobą. Bita śmietana: bitą śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Upieczone ciasto przekrawamy na 3 części. Przekładamy je kremem orzechowym, na wierzch wykładamy bitą śmietanę. Wygładzamy boki. Na wierzch układamy owoce sezonowe lub orzechy.