Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki torcik do kawki
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 197
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 281
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 197
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 281
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Dodać 2 gorzkie czekolady (200 g) połamane na kosteczki i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia. W oddzielnej misce zmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem, zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę. Dodać mąkę i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na równe trzy części i wyłożyć jedną część na tortownicę obłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec każdy z blatów około 20-25 min. Wystudzone blaty przekładać ubitą śmietanką z mascarpone. Udekorować truskawkami.