Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Życzę Wszystkim SŁODKIEGO Nowego 2014 Roku ;-)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17595
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15200
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4374
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8958
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17595
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15200
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4374
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8958
Składniki
Ciasto : 1 czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem i odstawić do przestudzenia.Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,utrwalić cukrem dodać żółtka, a następnie wodę,proszek,wanilię,kako i lekko przestudzoną czekoladę .Dokładnie zmiksować.Na koniec stopniowo dodawać mąkę.Przelać ciasto do przygotowanej tortownicy (wysmarowanej tłuszczem i obsypanej tartą bułką) Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180) i piec 60 min. Po upieczeniu uchylić piekarnik i poczekać aż ciasto ostygnie. Krem : 1 czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Śmietanę ubić ok 8 min na puszystą masę z cukrem pudrem,dodać przestudzoną czekoladę i kakao.Zmiksować na jednolitą masę. Na koniec połączyć z wcześniej ubitym na puch masłem z 1 łyżką cukru pudru.
Ciasto przekroić na 3 części ,nasączyć każdy blat wodą z cytryną i przełożyć każdą warstwę kremem. Następnie boki i wierzch tortu również obłożyć nierównomiernie kremem i posypać posypką czekoladową.
SMACZNEGO !