Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , nieskomplikowany , dla tych którzy są tak jak ja samoukami. Torcik zrobiłam mojej siostrzenicy, która kończyła swoje kolejne urodzinki. Torcik o smaku śmietankowym z serkiem mascarpone , najlepszy smak dla dzieciaków, którzy uwielbiają smak świeżo ubitej śmietanki z serkiem mascarpone. Torcik wyszedł bardzo smaczny i posmakował wszystkim którzy się nim delektowali.
mikser, tortownica, papier do pieczenia, nóż,
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
Biszkopt przygotowany według tego przepisu; https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-biszkopt-ktory-zawsze-wychodzi,1938933,bozena1960.html Poncz do nasączenia biszkoptu; Przegotowaną wodę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny. Masa śmietankowa z mascarpone; Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, na samym końcu ubijania dodać śmietan fixy , a następnie połączyć z serkiem mascarpone. Biszkopt pokroić na trzy równe krążki, każdy nasączyć ponczem. Spód biszkoptu posmarować dżemem nałożyć część masy śmietankowej, przykryć drugim krążkiem, posmarować dżemem, nałożyć ponownie część masy śmietankowej, nałożyć trzeci krążek. Cały tort posmarować pozostałą masą śmietankową , boki obłożyć wiórkami kokosowymi. Tort ozdobić według uznania, u mnie ozdobiony owocami, koralikami i ubitą śmietaną. Gotowy tort włożyć na kilka godzin do lodówki , a najlepiej na całą noc.