Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,lekki deserek na każdą porę roku :) smakuje dzieciom i nie tylko :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4689
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7192
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4689
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7192
Składniki
Gotujemy na mleku kaszę manną.Do ciepłej kaszy wsypujemy cukier,mieszamy do rozpuszczenia.Odstawiamy kaszę do ostygnięcia.Ucieramy mikserem margarynę.Do margaryny dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny i po 1 żółtku,cały czas ucierając.
Na koniec wlewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody(około pół szklanki) żelatynę. Masę dzielimy na dwie części.Do jednej dodajemy łyżkę kakao,druga pozostaje jasna.
Dno tortownicy wykładamy umoczonymi w płynnej galaretce biszkoptami.Biszkopty zalewamy warstwą tężącej galaretki (tą co maczaliśmy biszkopty).Wstawiamy do lodówki.
Na stężałą galaretkę wylewamy masę kakaową.Kolejna warstwa to galaretka,potem jasna masa i ponownie galaretka.Przed wylaniem każdej kolejnej warstwy należy zaczekać,aby poprzednia stężała.
Do mas i galaretek można dodawać owoce sezonowe lub z puszki SMACZNEGO!!!!