Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do kawki.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 17
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1038
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 362
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29885
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 17
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1038
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 362
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29885
Składniki
Wykonanie polewy: Cukier wymieszać ze śmietaną i gotować na bardzo wolnym ogniu około 10 minut, Następnie zdjąć z ognia, wsypać kakao, utrzeć i gdy polewa zacznie gęstnieć wylać na torcik i ponownie wstawić do lodówki. Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w grubszą kostkę, włożyć do rondelka, podlać kilkoma łyżkami wody i udusić z cukrami (nie rozgotować). Ze zmielonych orzechów odłożyć 4 łyżki a resztę wymieszać w rondelku z cukrem pudrem, śmietaną i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając aby powstała gęsta masa. Następnie dno i boki foremki wyłożyć biszkoptami, posypać 2 łyżkami mielonych orzechów wymieszanych z 1 łyżką bułki tartej. Nałożyć usmażone jabłka i posypać resztą orzechów. Na górę wyłożyć masę orzechową, starannie i delikatnie wyrównać i wstawić do lodówki.