Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do kawki.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 791
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12326
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 229
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 791
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12326
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 229
Składniki
Wykonanie polewy: Cukier wymieszać ze śmietaną i gotować na bardzo wolnym ogniu około 10 minut, Następnie zdjąć z ognia, wsypać kakao, utrzeć i gdy polewa zacznie gęstnieć wylać na torcik i ponownie wstawić do lodówki. Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w grubszą kostkę, włożyć do rondelka, podlać kilkoma łyżkami wody i udusić z cukrami (nie rozgotować). Ze zmielonych orzechów odłożyć 4 łyżki a resztę wymieszać w rondelku z cukrem pudrem, śmietaną i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając aby powstała gęsta masa. Następnie dno i boki foremki wyłożyć biszkoptami, posypać 2 łyżkami mielonych orzechów wymieszanych z 1 łyżką bułki tartej. Nałożyć usmażone jabłka i posypać resztą orzechów. Na górę wyłożyć masę orzechową, starannie i delikatnie wyrównać i wstawić do lodówki.