Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywno dodając cukier i dalej miksując dodawać po jednym żółtku. Następnie do ubitej masy dodać przesiane i wymieszane razem mąki i bardzo delikatnie wymieszać do połączenia.Przełożyć do małej tortownicy i piec w temp 180 st ok 20 min do tzw,"suchego patyczka" Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na 3 blaty. Masa: Śmietankę kremówkę ubić na sztywno dodając cukier puder a następnie miksując połączyć z serkiem mascarpone.Do sztywnej masy dodać wiórki kokosowe dokładnie wymieszać. Sok z cytryny wymieszać w 1/2 szklanki wody. Pierwszy blat lekko nasączyć wodą z cytryną, i nałożyć 1/3 masy a następnie poukładać maliny.Docisnąć drugim blatem,który również nasączyć sokiem i nałożyć 1/3 masy i maliny.Ułożyć trzeci blat i posmarować go pozostałą masą,udekorować wiórkami kokosowymi (ja dodałam też kulki rafaello) oraz malinami.Schłodzić w lodówce parę godzin.Smacznego:)