Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny śmietanowiec z dowolnymi owocami,idealny na upały.Przepis Ewy Wachowicz:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody,studzimy.
Śmietanę ubijamy,a pod koniec ubijania dodajemy tężejące galaretki.
Biszkoptami wykładamy dno tortownicy,na nie wysypujemy owoce oraz wylewamy masę śmietankową.Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w półtorej szklanki wrzącej wody,studzimy,gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.
Ciasto schładzamy w lodówce.Można podawać z bitą śmietaną.Na wierzchnią galaretkę można wysypać owoce.