Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny śmietanowiec z dowolnymi owocami,idealny na upały.Przepis Ewy Wachowicz:)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody,studzimy.
Śmietanę ubijamy,a pod koniec ubijania dodajemy tężejące galaretki.
Biszkoptami wykładamy dno tortownicy,na nie wysypujemy owoce oraz wylewamy masę śmietankową.Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w półtorej szklanki wrzącej wody,studzimy,gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.
Ciasto schładzamy w lodówce.Można podawać z bitą śmietaną.Na wierzchnią galaretkę można wysypać owoce.