Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,delikatny z borówkami w sam raz do kawki lub na przyjęcie gości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1600
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6339
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1600
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6339
Składniki
Z podanych składników piekę biszkopt.U mnie wyszedł wysoki bo piekłam w bardzo malej tortownicy.Jeśli ktoś piecze w normalnej wystarczy podwoić ilość składników.
Galaretki rozpuszczam w 3/4 litrze wody.Studzę.Śmietanę ubijam,dodaję cukier puder i 4-5 łyżek przestudzonej galaretki.Wszystko dokładnie mieszam.Galaretkę dodaję zamiast żelantyny.Biszkopt kroję na trzy blaty.Przekładam je śmietaną.
Do resżty galaretki dodaję borówki i kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewam na wierzch ciasta.Ponieważ ja miałam zmrożone borówki galaretka zaraz była sztywna.Wkładam do lodówki na ok.1 godz.,ale można jeść zaraz po zrobieniu.