Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,delikatny z borówkami w sam raz do kawki lub na przyjęcie gości.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34949
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17735
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34949
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17735
Składniki
Z podanych składników piekę biszkopt.U mnie wyszedł wysoki bo piekłam w bardzo malej tortownicy.Jeśli ktoś piecze w normalnej wystarczy podwoić ilość składników.
Galaretki rozpuszczam w 3/4 litrze wody.Studzę.Śmietanę ubijam,dodaję cukier puder i 4-5 łyżek przestudzonej galaretki.Wszystko dokładnie mieszam.Galaretkę dodaję zamiast żelantyny.Biszkopt kroję na trzy blaty.Przekładam je śmietaną.
Do resżty galaretki dodaję borówki i kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewam na wierzch ciasta.Ponieważ ja miałam zmrożone borówki galaretka zaraz była sztywna.Wkładam do lodówki na ok.1 godz.,ale można jeść zaraz po zrobieniu.