Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort, chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracochłonny. Jego wykonanie jest bardzo proste, a tort ładnie się prezentuje... a jeszcze lepiej smakuje. Ja wykorzystałam gotowe blaty bezowe, oczywiście można je upiec samemu.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Krem czekoladowy – czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Lekko ubić śmietankę i dodać do niej roztopioną czekoladę, następnie mascarpone, chwilę ubijać i całość usztywnić fixem, krem schłodzić w lodówce. Krem cytrynowy – lekko ubić śmietankę, dodać do niej mascarpone, dosłodzić do smaku. Do kremu dodać sok i skórkę z cytryny. Na koniec usztywnić fixem i schłodzić. Na jednym blacie bezowym rozsmarować krem czekoladowy, przykryć drugim blatem, posmarować kremem cytrynowym, obsypać startą białą czekoladą. Gotowy tort włożyć do lodówki, aby warstwy dobrze się schłodziły.