Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie tortu jest bardzo proste, a tort ładnie się prezentuje... a jeszcze lepiej smakuje. Do jego przygotowania wykorzystałam gotowy blat bezowy, oczywiście można go upiec samemu.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
Mascarpone ubić i wymieszać z masą kajmakową. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać do masy z mascarpone i kajmaku, wymieszać. Chwilę ubijać i całość usztywnić fixem, krem schłodzić w lodówce. Na blacie bezowym rozsmarować krem kajmakowy, rozłożyć pokrojony na cząstki ananas i płatki migdałowe. Gotowy tort włożyć do lodówki, aby dobrze się schłodził.