Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort z brzoskwiniami i kremami z milky way i mascarpone.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242749
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242749
Składniki
Upiec biszkopt wg wypróbowanego przepisu i po wystudzeniu zdjąć skórkę. Pokruszyć i odstawić do wysuszenia. Biszkopt przeciąć na 3 równe krążki.
Najlepiej dzień wcześniej, do garnuszka z grubym dnem, wlać jedną kremówkę i pokrojone drobno batoniki milky way. Ogrzewać na małym ogniu, mieszając do rozpuszczenia batoników. Nie gotować! Ostudzić i dobrze schłodzić w lodówce.
Następnego dnia dobrze odcedzić brzoskwinie. Ubić 400 g kremówki i stale miksując dolewać wcześniej przygotowaną śmietanę z milky way. Aby mieć pewność, że śmietana "nie siądzie" dodałam łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny. Na końcu dodać pokrojone w kosteczkę brzoskwinie z jednej puszki.
Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Na szklankę soku dodałam ca 50 g spirytusu. Połowę kremu wyłożyć na pierwszy krążek biszkoptu, przykryć drugim krążkiem i wyłożyć resztę kremu. Na to położyć trzeci krążek. Wyrównać boki i schłodzić w lodówce.
Ubić ostatnią śmietanę z łyżką cukru pudru. Zmiksować serek i połączyć z bitą śmietaną. Tym kremem posmarować górę i boki tortu. Boki obsypać okruszkami biszkoptu, a na górze ułożyć brzoskwinie z drugiej puszki. Całość schłodzić w lodówce.
Przepis znalazłam na blogu "moje wypieki". Trochę go zmodyfikowałam, aby był mniej kaloryczny. Polecam jest bardzo smaczny.