Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torck z kremem czekoladowym otulony nutellą
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Składniki
biszkopt przekroić na 3 częsci. kazdą nasączyć wg uznania (ja użyłam kilka kropel aromatu bananowego). Ubić śmietanę, w trakcie ubijania wspać śnieżki. Czekolady rozpuścić na parze. żelatynę rozpuścić w niewieliej ilości wody. Do ubitej na sztywno śmietany wlać czekolady a na koniec żelatynę. Obłożyć kremem placki (za wyjątkiem wierzchu). Dobrze docisnąć do siebie placki. Nutellę utrzeć z kasią. Kremem obłożyć ciasto. Posypać zabarwionymi wiórkami, ozdobić ozdobami z masy cukrowj wg uznania. Smacznego.