Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torck z kremem czekoladowym otulony nutellą
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1009
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666488
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1009
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666488
Składniki
biszkopt przekroić na 3 częsci. kazdą nasączyć wg uznania (ja użyłam kilka kropel aromatu bananowego). Ubić śmietanę, w trakcie ubijania wspać śnieżki. Czekolady rozpuścić na parze. żelatynę rozpuścić w niewieliej ilości wody. Do ubitej na sztywno śmietany wlać czekolady a na koniec żelatynę. Obłożyć kremem placki (za wyjątkiem wierzchu). Dobrze docisnąć do siebie placki. Nutellę utrzeć z kasią. Kremem obłożyć ciasto. Posypać zabarwionymi wiórkami, ozdobić ozdobami z masy cukrowj wg uznania. Smacznego.