Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Fasolę zalej wodą, mocz przez 12 godz. Następnego dnia gotuj 90 minut. Pod koniec gotowania odrobinę posól. Odcedź, przestudź. Zmiksuj na gładko i przetrzyj przez sitko. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i dodawaną po łyżce fasolą. Domieszaj proszek do pieczenia, migdały i kaszę. Białka ubij na sztywno. Pianę delikatnie połącz z masą fasolową. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz ok. 35 minut w 180°C.
Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu ciasto wyjmij z tortownicy. Rozetnij na dwa placki, przełóż 1/2 kremu orzechowego. Resztą kremu posmaruj boki i wierzch ciasta. Zrób także dekoracyjne rozetki. Boki obsyp czekoladową posypką. Ew. tort udekoruj czekoladowymi listkami.Źródło: Naj