Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort urodznoy z pysznym kremem czekoladoym z bitą śmietną
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2825
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 158
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 119
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2825
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 158
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 119
Składniki
upic biszkopt, przekoić na pół. Można skropić jakimś alko. POsmarować dżemem. Ubić śmietanę. Czekoladę rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jak ostygnie, dodać do śmietany. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, dodać do masy czekoladowej. Gęstym kremem obłożyć jeden biszkopt, (posmarowany dżemem), na to wyłoyć drugą połowe biszkoptu. Budynie przygotować na 3 szkl. mleka, ugotować. Utzreć następnie z masłem. Masą budyniową posmarować cały tort (masa cukrowa lepiej się trzyma i chroni przed styknięciem masy ze śmieaną. Udekorować masą cukrową. Przyozdobić. smacznego