Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort urodznoy z pysznym kremem czekoladoym z bitą śmietną
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
Składniki
upic biszkopt, przekoić na pół. Można skropić jakimś alko. POsmarować dżemem. Ubić śmietanę. Czekoladę rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jak ostygnie, dodać do śmietany. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, dodać do masy czekoladowej. Gęstym kremem obłożyć jeden biszkopt, (posmarowany dżemem), na to wyłoyć drugą połowe biszkoptu. Budynie przygotować na 3 szkl. mleka, ugotować. Utzreć następnie z masłem. Masą budyniową posmarować cały tort (masa cukrowa lepiej się trzyma i chroni przed styknięciem masy ze śmieaną. Udekorować masą cukrową. Przyozdobić. smacznego