Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort biszoptowy z kremem mainowym i malinami
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31259
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31259
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
biskopt przekroić na 2 części. Każdy krążek namoczyć sokiem malinowym z wodą lub jakimś alkoholem i rozsmarować dżemem. Ubić śmitane na sztywno, dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkij ilości wody, wsypać kremy malinowe, wymieszać delikatne mikserem. Na koniec wrzucić maliny. Kremem poprzekładać placki. Brzegi ponacinać, żeby powstał kształt górki. Odcięte elementy ciasta ułożyć na samą góre. Przyklepac. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać olejek i zielony barwnik, wymieszać. Masą maślaną obożyć tort. Posypać zabarwionymi na zielono wiórkami kokosowymi (w przypdku, kiedy kupione zielone wiórki nie mająmocnego trawaistego koloru). Udeorować ozobami z masy cukrowej. Smacznego