Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort biszoptowy z kremem mainowym i malinami
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5808
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5808
Składniki
biskopt przekroić na 2 części. Każdy krążek namoczyć sokiem malinowym z wodą lub jakimś alkoholem i rozsmarować dżemem. Ubić śmitane na sztywno, dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkij ilości wody, wsypać kremy malinowe, wymieszać delikatne mikserem. Na koniec wrzucić maliny. Kremem poprzekładać placki. Brzegi ponacinać, żeby powstał kształt górki. Odcięte elementy ciasta ułożyć na samą góre. Przyklepac. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać olejek i zielony barwnik, wymieszać. Masą maślaną obożyć tort. Posypać zabarwionymi na zielono wiórkami kokosowymi (w przypdku, kiedy kupione zielone wiórki nie mająmocnego trawaistego koloru). Udeorować ozobami z masy cukrowej. Smacznego