Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort biszoptowy z kremem mainowym i malinami
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 783
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 302
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 145
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2196
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 783
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 302
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 145
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2196
Składniki
biskopt przekroić na 2 części. Każdy krążek namoczyć sokiem malinowym z wodą lub jakimś alkoholem i rozsmarować dżemem. Ubić śmitane na sztywno, dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkij ilości wody, wsypać kremy malinowe, wymieszać delikatne mikserem. Na koniec wrzucić maliny. Kremem poprzekładać placki. Brzegi ponacinać, żeby powstał kształt górki. Odcięte elementy ciasta ułożyć na samą góre. Przyklepac. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać olejek i zielony barwnik, wymieszać. Masą maślaną obożyć tort. Posypać zabarwionymi na zielono wiórkami kokosowymi (w przypdku, kiedy kupione zielone wiórki nie mająmocnego trawaistego koloru). Udeorować ozobami z masy cukrowej. Smacznego