Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118869
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118869
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2626
Składniki
upieczony biszkopt podzielić na 3 części, namoczyć woda z cukrem waniliowym
rozpuścić na parze czekolady, dodawać tyle śmietanki, by czekolada uzyskała lejącą się delikatnie masę.
ubić na sztywno śmietanę kremówkę, dodać czekolady, delikatnie wymieszać. następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Gęstniejącą masą obłożyć biszkopty. Ostatnią warstwę biszkoptu nie obkładać.
utrzeć z masłem nutelle. Masą posmarować całe ciasto. masa ta nie spowoduje rozpuszczania się masy cukrowej.
z masy cukrowej powyrabiać wzory wedlug uznania. Udekorować ciasto. Na imitację piasku można użyć rozkruszone na miał i podsuuszone biszkopciki. smacznego