Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
upieczony biszkopt podzielić na 3 części, namoczyć woda z cukrem waniliowym
rozpuścić na parze czekolady, dodawać tyle śmietanki, by czekolada uzyskała lejącą się delikatnie masę.
ubić na sztywno śmietanę kremówkę, dodać czekolady, delikatnie wymieszać. następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Gęstniejącą masą obłożyć biszkopty. Ostatnią warstwę biszkoptu nie obkładać.
utrzeć z masłem nutelle. Masą posmarować całe ciasto. masa ta nie spowoduje rozpuszczania się masy cukrowej.
z masy cukrowej powyrabiać wzory wedlug uznania. Udekorować ciasto. Na imitację piasku można użyć rozkruszone na miał i podsuuszone biszkopciki. smacznego