Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3970
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3970
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Składniki
upieczony biszkopt podzielić na 3 części, namoczyć woda z cukrem waniliowym
rozpuścić na parze czekolady, dodawać tyle śmietanki, by czekolada uzyskała lejącą się delikatnie masę.
ubić na sztywno śmietanę kremówkę, dodać czekolady, delikatnie wymieszać. następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Gęstniejącą masą obłożyć biszkopty. Ostatnią warstwę biszkoptu nie obkładać.
utrzeć z masłem nutelle. Masą posmarować całe ciasto. masa ta nie spowoduje rozpuszczania się masy cukrowej.
z masy cukrowej powyrabiać wzory wedlug uznania. Udekorować ciasto. Na imitację piasku można użyć rozkruszone na miał i podsuuszone biszkopciki. smacznego