Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13574
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7656
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13574
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7656
Składniki
upieczony biszkopt podzielić na 3 części, namoczyć woda z cukrem waniliowym
rozpuścić na parze czekolady, dodawać tyle śmietanki, by czekolada uzyskała lejącą się delikatnie masę.
ubić na sztywno śmietanę kremówkę, dodać czekolady, delikatnie wymieszać. następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Gęstniejącą masą obłożyć biszkopty. Ostatnią warstwę biszkoptu nie obkładać.
utrzeć z masłem nutelle. Masą posmarować całe ciasto. masa ta nie spowoduje rozpuszczania się masy cukrowej.
z masy cukrowej powyrabiać wzory wedlug uznania. Udekorować ciasto. Na imitację piasku można użyć rozkruszone na miał i podsuuszone biszkopciki. smacznego