Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113260
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 681
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1200
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 764
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113260
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 681
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1200
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 764
Składniki
upieczony biszkopt podzielić na 3 części, namoczyć woda z cukrem waniliowym
rozpuścić na parze czekolady, dodawać tyle śmietanki, by czekolada uzyskała lejącą się delikatnie masę.
ubić na sztywno śmietanę kremówkę, dodać czekolady, delikatnie wymieszać. następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Gęstniejącą masą obłożyć biszkopty. Ostatnią warstwę biszkoptu nie obkładać.
utrzeć z masłem nutelle. Masą posmarować całe ciasto. masa ta nie spowoduje rozpuszczania się masy cukrowej.
z masy cukrowej powyrabiać wzory wedlug uznania. Udekorować ciasto. Na imitację piasku można użyć rozkruszone na miał i podsuuszone biszkopciki. smacznego