Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka i dynia doskonale nadają się do słodkich wypieków.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5762
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9571
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5762
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9571
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dynię i jabłko upiec w piekarniku ( 180 stopni ok 1 godz. ). Pieczoną dynię i jabłko rozetrzeć razem z dodatkiem łyżki cukru pudru. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając dodawać jajka, mąkę pszenna wymieszana z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Mieszać i dodać masę makową, rum i startą marchewkę z jabłkiem. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na godzinę. Po upieczeniu wyjąć ciasto i wystudzić. Na dnie tortownicy ( wcześniej wykorzystanej do pieczenia ) ułożyć herbatniki i posmarować połową dżemu porzeczkowego. Przełożyć placek makowy do tortownicy i posmarować po wierzchu dżemem porzeczkowy. Na dżemie ułożyć warstwę herbatników. Na mleku ugotować kaszę mannę z dodatkiem masła i cukru. Dodać dynię z jabłkiem i dobrze wymieszać. Całość wyłożyć na warstwę herbatników i przykryć herbatnikami. Wstawić do lodówki. Po wyjęciu, odpiąć bok tortownicy. Masło roślinne utrzeć z cukrem pudrem, śmietaną i sokiem z cytryny. Takim kremem posmarować całe ciasto. Trochę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego i zrobić ozdoby. Boki tortu obłożyć płatkami migdałowymi. Tort dobrze schłodzić. Smacznego.