Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort który świetnie smakuje i jest ozdobą nie tylko świątecznego stołu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 629
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 629
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Składniki
Tortownica 23 cm, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt. Wymieszać obie mąki z makiem i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier potem po jednym żółtku. Do masy wmieszać porcjami suche składniki. Piec w 180 C ok. 45 minut. Wystudzony pokroić na 3 części. Krem. Dobrze podgrzać kremówkę, dodać połamaną czekoladę odstawić na 2-3 minuty. Potem wymieszać do rozpuszczenia czekolady, ostudzić i schłodzić w lodówce. Ubić na gęsty krem. Biszkopty nasączyć ponczem i przełożyć kremem, pokrywając boki i wierzch tortu. Górę udekorować konfiturą wiśniową i schłodzić.