Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort który świetnie smakuje i jest ozdobą nie tylko świątecznego stołu.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2624
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 488
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 93
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2624
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 488
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 93
Składniki
Tortownica 23 cm, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt. Wymieszać obie mąki z makiem i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier potem po jednym żółtku. Do masy wmieszać porcjami suche składniki. Piec w 180 C ok. 45 minut. Wystudzony pokroić na 3 części. Krem. Dobrze podgrzać kremówkę, dodać połamaną czekoladę odstawić na 2-3 minuty. Potem wymieszać do rozpuszczenia czekolady, ostudzić i schłodzić w lodówce. Ubić na gęsty krem. Biszkopty nasączyć ponczem i przełożyć kremem, pokrywając boki i wierzch tortu. Górę udekorować konfiturą wiśniową i schłodzić.