Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort który świetnie smakuje i jest ozdobą nie tylko świątecznego stołu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14167
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16166
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6507
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14167
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16166
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6507
Składniki
Tortownica 23 cm, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt. Wymieszać obie mąki z makiem i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier potem po jednym żółtku. Do masy wmieszać porcjami suche składniki. Piec w 180 C ok. 45 minut. Wystudzony pokroić na 3 części. Krem. Dobrze podgrzać kremówkę, dodać połamaną czekoladę odstawić na 2-3 minuty. Potem wymieszać do rozpuszczenia czekolady, ostudzić i schłodzić w lodówce. Ubić na gęsty krem. Biszkopty nasączyć ponczem i przełożyć kremem, pokrywając boki i wierzch tortu. Górę udekorować konfiturą wiśniową i schłodzić.