Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny malinowo-śmietankowy dla najmłodszych
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Składniki
biszkopty upiec (każdy z pięciu jaj), przekroić na połowę, skropić cukrem waniliowym rozpuszczonym w pół szklanki wody. Śmietanę roślinną ubić na sztywno, dodać syropu malinowego i barwnik czerwony (ja dałam 3 barwniki, wyszło różowe, na czerwone trzeba więcej. Biszkopty przekładać masą malionow-śmietankową, wykrajać na elementy do cieżarowki, obtoczyć masą z zewnątrz. Z andrutów wyciąć szyby i lusterka. Z toffifee zrobić światła. Z ciastek czekoladowych koła. Wyładować na ciężarówkę towar "piankowy i zelowy". Smacznego !!
ps. śmietana roslinna dłużej trzyma, nie rozwadnia się jak zwykla.