Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych ciast z bakaliami. Do tego prosta masa.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15234
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 471
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15234
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 471
Składniki
Tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto. Obraną marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka z cukrem ubić na puszystą i jasną pianę. Do ubitych jajek z cukrem powoli wlewać olej, dalej miksując. Dodawać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Mieszać łyżką. Na koniec dodać startą marchew oraz posiekane orzechy i namoczone rodzynki. Ciasto przelać do tortownicy, piec w 170 C ok. 40 minut. Przestudzić. Masa. Schłodzoną śmietanę i serek ubić, pod koniec dodać cukier i fix. Przełożenie. Ciasto przecinamy na trzy części. Masą smarujemy blaty i wierzch ciasta.