Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych ciast z bakaliami. Do tego prosta masa.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto. Obraną marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka z cukrem ubić na puszystą i jasną pianę. Do ubitych jajek z cukrem powoli wlewać olej, dalej miksując. Dodawać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Mieszać łyżką. Na koniec dodać startą marchew oraz posiekane orzechy i namoczone rodzynki. Ciasto przelać do tortownicy, piec w 170 C ok. 40 minut. Przestudzić. Masa. Schłodzoną śmietanę i serek ubić, pod koniec dodać cukier i fix. Przełożenie. Ciasto przecinamy na trzy części. Masą smarujemy blaty i wierzch ciasta.