Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych ciast z bakaliami. Do tego prosta masa.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 63
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20532
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 63
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20532
Składniki
Tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto. Obraną marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka z cukrem ubić na puszystą i jasną pianę. Do ubitych jajek z cukrem powoli wlewać olej, dalej miksując. Dodawać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Mieszać łyżką. Na koniec dodać startą marchew oraz posiekane orzechy i namoczone rodzynki. Ciasto przelać do tortownicy, piec w 170 C ok. 40 minut. Przestudzić. Masa. Schłodzoną śmietanę i serek ubić, pod koniec dodać cukier i fix. Przełożenie. Ciasto przecinamy na trzy części. Masą smarujemy blaty i wierzch ciasta.