Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja kilku przepisów, zrobiony z miłość na 25 urodziny mojego męża, bo najlepsze wypieki wychodzą od serca :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 151
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 219
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 327
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 151
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 219
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 327
Składniki
Biszkopt podzielić na 3 części. Nutellę podgrzać w kąpieli wodnej, wymieszać z pokruszonym waflem.
Bitą śmietanę zagotować z miętą, przykryć talerzykiem i odstawić na 15 min. Jak ostygnie wstawić do lodówki na jakieś 9h. Przed ubiciem na moment do zamrażarki. Ubić śmietankę, na końcu dodać cukier puder, żelatynę (rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, najlepiej w kąpieli wodnej). Wstawić do lodówki, aż trochę zastygnie. Serek mascarpone chwilę zmiksować, połączyć delikatnie z śmietanką, zawsze śmietanka do serka, nie odwrotnie.
Na pierwszą część biszkoptu wyłożyć masę z nutelli. Drugi biszkopt nasączyć (napar z mięty wymieszać z wódką i posłodzić), wyłożyć połowę białej masy, przykryć biszkoptem, udekorować cały tort drugą częścią masy.