Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i efektowny torcik naleśnikowy z borówkami
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 226
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4519
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12243
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 226
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4519
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12243
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Składniki
Naleśniki : Do miski wlać płynne składniki, dodać jajka oraz sól i cukier oraz barwnik i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wymieszać na gładkie ciasto. Rozgrzać patelnię, wlewać łyżka wazową porcje ciasta, rozprowadzać je po patelni i smażyć naleśniki. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim na talerzu.
Masa : Twaróg umieścić w misce, rozdrobnić go a potem dodać cukier i jogurt i wymieszać. Wsypać borówki ( trochę zostawić do dekoracji ) i ponownie przemieszać masę. Dżemy przełożyć do miseczki i przemieszać aby łatwo się rozprowadzały.
Przełożenie : Na tortownicy ułożyć jeden naleśnik, posmarować go porcja dżemu, zakryć drugim naleśnikiem. Na drugi naleśnik rozprowadzić porcję masy serowej i przykryć naleśnikiem. Postępować tak do momentu wyczerpania się składników. Ostatni naleśnik powinien być czysty. Środek i boki tortu obłożyć pozostawionymi borówkami. Tort wstawić do schłodzenia do lodówki na kilka godzin.