Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i efektowny torcik naleśnikowy z borówkami
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25616
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2583
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1286
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25616
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2583
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1286
Składniki
Naleśniki : Do miski wlać płynne składniki, dodać jajka oraz sól i cukier oraz barwnik i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wymieszać na gładkie ciasto. Rozgrzać patelnię, wlewać łyżka wazową porcje ciasta, rozprowadzać je po patelni i smażyć naleśniki. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim na talerzu.
Masa : Twaróg umieścić w misce, rozdrobnić go a potem dodać cukier i jogurt i wymieszać. Wsypać borówki ( trochę zostawić do dekoracji ) i ponownie przemieszać masę. Dżemy przełożyć do miseczki i przemieszać aby łatwo się rozprowadzały.
Przełożenie : Na tortownicy ułożyć jeden naleśnik, posmarować go porcja dżemu, zakryć drugim naleśnikiem. Na drugi naleśnik rozprowadzić porcję masy serowej i przykryć naleśnikiem. Postępować tak do momentu wyczerpania się składników. Ostatni naleśnik powinien być czysty. Środek i boki tortu obłożyć pozostawionymi borówkami. Tort wstawić do schłodzenia do lodówki na kilka godzin.