Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy torcik orzechowy ;-)))
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 35
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 117
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 35
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 117
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Składniki
Orzechy mieszamy z tarta bułką.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na kogel-mogel, dodajemy sok z cytryny i dalej mieszamy.
Ubijamy pianę z białek na sztywno. Do utartych żółtek sypiemy przygotowane orzechy i dodajemy pianę z białek.
Wszystko razem delikatnie mieszamy i od razu przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia małej foremki.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 160'C i pieczemy przez około 50-55 minut. Ciasto jest upieczone, gdy wierzch się ładnie zrumieni, a boki lekko odstają od formy. Chłodzimy przez kilka minut w foremce, wyjmujemy na deskę i całkowicie wychładzamy.
Czekoladę roztapiamy wraz ze śmietanką w kąpieli wodnej.
Roztopioną czekoladą polewamy wychłodzone ciasto w taki sposób, by na wierzchu była dość gruba.
Czekoladowa warstwa i przybieramy migdałami.
Smacznego !!!