Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser bardzo słodki, ale czasem można sobie pozwolić.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Składniki
Na blaszce, ułożyć papier do pieczenia i narysować koło ok.25 cm. beza-Białka powinny mieć temperaturę pokojową i być czyste, bez odrobinki żółtka.Ubijać w suchej misce metalowej albo szklanej.Białka ubić ze szczyptą soli i po łyżce cukru pudru, na szklistą masę.Przesiać mąkę, wlać sok i zmiksować. Rozprowadzić wokół narysowanego koła.W środku zrobić dołek a boki podciągnąć łyżeczką do góry. Włożyć blaszkę do nagrzanego piekarnika do 130*, zaraz zmniejszyć do 100* i suszyć ok.3 godz.z termoobiegiem.Można bezę zostawić na całą noc do wystygnięcia.Delikatnie odkleić papier i ułożyć na paterze.
krem-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z cukrem pudrem i serkiem.Dodać ekstrakt,miksować dolewając letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na górę bezy i rozprowadzić.
owoce- Brzoskwinie odsączyć i pokroić w plasterki.Koktajl owocowy też odsączyć. Kiwi obrać pokroić na półplasterki. Mandarynkę obrać i wyłuskać cząstki.W/g własnej fantazji poukładać owoce.