Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort z motywem Psiego Patrolu
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
3 łyżki żelatyny zakrywamy do przykrycia wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie dodajemy do pulpy mango i podgrzewamy całość. Nie można całości zagotować bo żelatyna straci właściwości żelujące. Przelewamy do rantu do stężenia.
Przygotowujemy kremy: 660 ml śmietanki 30 %, jedno mascarpone 250 gram i cukier do smaku. Każde piętro nasączamy nasączem. Kładziemy na 1 piętro biszkoptu. Następnie na 2 piętro trochę masy i żelka mango. Do reszty kremy dodajemy powidła porzeczkowe i chwilę miksujemy. wykładamy na ostatnie piętro.
Tynk to śmietanka 36% 500 ml i mascarpone 250 gram. Ubijamy i obkładamy tort. Polewamy go dripem czyli 1 tabliczka czekolady i łyżka oleju. Podgrzewamy w garnuszku do połączenia i wylewamy na tort. Ustawiamy postacie z psiego patrolu.