Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort z motywem Psiego Patrolu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
3 łyżki żelatyny zakrywamy do przykrycia wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie dodajemy do pulpy mango i podgrzewamy całość. Nie można całości zagotować bo żelatyna straci właściwości żelujące. Przelewamy do rantu do stężenia.
Przygotowujemy kremy: 660 ml śmietanki 30 %, jedno mascarpone 250 gram i cukier do smaku. Każde piętro nasączamy nasączem. Kładziemy na 1 piętro biszkoptu. Następnie na 2 piętro trochę masy i żelka mango. Do reszty kremy dodajemy powidła porzeczkowe i chwilę miksujemy. wykładamy na ostatnie piętro.
Tynk to śmietanka 36% 500 ml i mascarpone 250 gram. Ubijamy i obkładamy tort. Polewamy go dripem czyli 1 tabliczka czekolady i łyżka oleju. Podgrzewamy w garnuszku do połączenia i wylewamy na tort. Ustawiamy postacie z psiego patrolu.