Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort z motywem Psiego Patrolu
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 394
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2042
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 83
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 92
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 394
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2042
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 83
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 92
Składniki
3 łyżki żelatyny zakrywamy do przykrycia wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie dodajemy do pulpy mango i podgrzewamy całość. Nie można całości zagotować bo żelatyna straci właściwości żelujące. Przelewamy do rantu do stężenia.
Przygotowujemy kremy: 660 ml śmietanki 30 %, jedno mascarpone 250 gram i cukier do smaku. Każde piętro nasączamy nasączem. Kładziemy na 1 piętro biszkoptu. Następnie na 2 piętro trochę masy i żelka mango. Do reszty kremy dodajemy powidła porzeczkowe i chwilę miksujemy. wykładamy na ostatnie piętro.
Tynk to śmietanka 36% 500 ml i mascarpone 250 gram. Ubijamy i obkładamy tort. Polewamy go dripem czyli 1 tabliczka czekolady i łyżka oleju. Podgrzewamy w garnuszku do połączenia i wylewamy na tort. Ustawiamy postacie z psiego patrolu.