Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TORT ZACHWYCI KAŻDEGO SWYM DELIKATNYM SMAKIEM
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2234
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2234
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Składniki
BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM.STOPNIOWO DODAWAĆ ŻÓŁTKA,MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KAKAEM.CIASTO PRZEŁOŻYĆ DO TORTOWNICY WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEC 30 MINUT W 180ST.
OSTUDZONY BISZKOPT PRZEKROIĆ NA DWA BLATY.KAWĘ WYMIESZAĆ Z KONIKIEM.NASĄCZYĆ DOLNY BLAT.
ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ.STOPNIOWO DODAWAĆ PO ŁYŻCE SEREK I ROZPUSZCZONĄ W 1/3 SZKLANKI WODY ŻELATYNĘ.WYMIESZAĆ A NASTĘPNIE POŁĄCZYĆ Z UBITĄ KREMÓWKĄ.
POŁOWĘ KREMU ROZPROWADZIĆ NA NASĄCZONYM BLACIE,PRZYKRYĆ DRUGIM BLATEM,ZNÓW POLAĆ KAWĄ Z KONIAKIEM.TORT POKRYĆ RESZTĄ KREMU.POLAĆ POLEWĄ I SCHŁODZIĆ.
JA DODATKOWO UDEKOROWAŁAM BOKI PŁATKAMI MIGDAŁÓW.