Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,delikatny tort z truskawkami. Bardzo smaczny i delikatny w smaku i konsystencji.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5659
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8888
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7925
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5442
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5659
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8888
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7925
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5442
Składniki
Biszkopt: Miękką margarynę utrzeć na gładką masę z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodać kolejno jajka. Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, stopniowo połączyć z masą. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm , wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 175 stopni, przez 25 minut.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w plasterki.
Krem: Mleczko kokosowe, twaróg śmietankowy i cukier puder delikatnie zmiksować . Dodać zimną żelatynę uprzednio rozpuszczoną w 6 łyżkach gorącej wody, wymieszać. Na koniec dodać plasterki truskawek. Krem wstawić do lodówki, gdy zacznie tężeć rozłożyć na zimny biszkopt. I ponownie włożyć do lodówki na 4 godziny. Wierz udekorować listkami melisy lub mięty.