Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmienity tort smietankowo-malinowy.POLECAM!!!! Do tortu potrzebny jest spód,do dekoracji upeklam bezy.wszystko to znajdzieci u mnie w przepisach lub na moim kanale. Srednica tortu 23 cm
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19176
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19176
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Składniki
spód rozkroic na cztery blaty.Kazdy blat nasaczamy woda z sokiem z cytryna i 2 lyzki cukru pudru.Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Mrozone maliny zasypujemy cukrem ,gotujemy,przecieramy przez sitko,dodajemy dobrze odcisnieta ,namoczona zelatyne,wymieszac odstawic na bok. Ubijamy smietane z cukrem pudrem dodajac serek.Nastepnie do masy wlewamy maliny i kr´tko mieszamy raze.Taka masa przekladamy tort,schladzamy w lodówce na dobre 2 godz. Nastepnie przygotujemy tynk: Smietanke ubijamy z cukrem pudrem i wanilia .dodajemy serek ubijamy na sztywno.dodajemy barwnik.Obkladamy tort i dobrze wygladzamy.Dajemy do schlodzenia.
Pozostaje nam dekoracja weglug uznania.Ja udekorowalam jezynamii bezikami.Przepisy znajdzieci na moim kanale.Zapraszam! zycze smacznego!