Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TORT BARDZO OWOCOWY.IDEALNY NA SPECJALNE OKAZJE.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 72
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4829
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 72
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4829
Składniki
BISZKOPT: -oddzielamy białka od żółtek,miksujemy na sztywną pianę. -dodajemy cukier i żółtka,miksujemy do połączenia -dodajemy przesianą mąkę z proszkiem - rozgrzewamy piekarnik do 170C i pieczemy ok 30-35 m ( tortownica 32cm)
MUS BRZOSKWINIOWY: - brzoskwinie wraz z syropem blendujemy na gładko -doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy galaretki - odstawiamy do tężenia
-Śmietanę z cukrami waniliowymi miksujemy na sztywny krem
-biszkopty dzielimy na 3 równe części -na pierwszą część dajemy część musu (warstwa ok 3 cm) - kolejna warstwa śmietany - następna mus Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Następnie na warstwę musu dodajemy warstwę śmietany i wygładzamy. Tort odstawiamy na 3 godziny do lodówki.
Po schłodzeniu,boki tortu obsypujemy zblendowanymi ciasteczkami. Brzegi tortu dekorujemy rozetkami ze śmietany i układamy owoce. SMACZNEGO ! Tort pracochłonny,ale warto :)