Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort upiekłam na swoje urodziny. Postanowiłam poeksperymentować i masa powstała z tego co kocham najbardziej – biała czekolada. Połączenie serka mascarpone z białą czekoladą to dobry pomysł ! Tort jest pyyyyysznyyyy
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 801
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1808
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22315
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 801
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1808
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22315
Składniki
1. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem. Caly czas miksując dodać żółtka. Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką 2. Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić i przeciąć na 3 części 3. Czekoladę połamać na małe kawałeczki i rozpuścić w kąpieli wodnej 4. Ciepłą lecz nie gorącą czekoladę dodaj do serka i delikatnie wymieszać
5. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem. 6. Ubitą śmietanę dodać do serka z czekoladą i delikatnie wymieszać – włożyć do lodówki na godzinę 7. Platki migdałów upraż na suchej patelni. OStudź 8. Na dno tortownicy wyłóż 1 blat, namocz go herbatę i wyłóż 1/3 masy, na masę wyłóż 1/3 migdałów. Ułóż na to kolejny blat, namocz go herbatą. wyłóż 1/2 masy, posyp 1/3 płatków. Wyłóż ostatni blat i cały tort wysmaruj masą 9. Migdały drobno pokrusz. Pokruszonymi migdałami oprósz boki tortu. na wierzch wyłóż kandyzowany kokos oraz posypkę