Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskoczenie gości a przede wszystkim męża :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 437
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 437
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: oddzielić żółtka od białek, ubic pianę na sztywno, stopniowo dodawać żółtka i cukier ciągle ucierając. W osobnym naczyniu połączyć mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia,dokłanie wymieszac, dodawać do masy jejecznej cały czas ucierając, na końcu wlewamy olej i ocet-ucieramy. Tak przygotowaną masę wlewamy do tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do "suchego patyczka".
Masa truskawkowa: przygotowujemy galaretke w 1 szklance wody,truskawki delikatnie rozmrożona miksujemy blenderem, smietane 30 % ubijamy, do galaretki wrzucamy truskawki i na koncu smietane. Uwaga! Ta masa szybko stygnie przez to że truskawki są zimne, wiec należy wczesniej upiec biszkopt i przygotowac go do przekładania (rozciąc blat na pół, odciąc boki, uformować auto) W/g uznania blaty można nasaczać zeby tort nie był suchy (pącz: woda, alkohol, cukier, aromat w/g uznania)
Masa do dekoracji tortu: Należy pamietać ze składniki do tej masy muszą mieć temperaturę pokojową wiec musza być wczesniej wyjęte z lodówki. Tak więc masło ucieramy do białości, dodajemy cukier puder cały czas ucierając, stopniwo wlewamy sok z cytryny i aromat, na koncu po łyżce dodajemy śmietanę nie przerywając ucierania. Gotowe :)Krem podzieliłam i dodałam gotowe barwniki do kremów do kupienia w sklepach.