Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik przyozdobiłem winogronem, w sezonie użyłbym malin, truskawek, porzeczek...
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2818
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 601
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 711
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 269
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2818
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 601
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 711
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 269
Składniki
Szpinak rozmroziłem, odsączyłem na sitku i skropiłem sokiem z cytryny.
Jajka utarłem z cukrem na puszystą pianę, powoli dodałem olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodę. Na koniec dorzuciłem szpinak i delikatnie wymieszałem. Piekłem 60 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubiłem i dodawałem powoli mascarpone (nie daję cukru) wymieszałem. Z góry ciasta odkroiłem cienki placek na pokruszenie. Resztę ciasta przekroiłem na połowę. Dolną połowę posmarowałem dżemem wiśniowym, na to dałem warstwę kremu, przykryłem drugim plackiem który również posmarowałem kremem. Krem posypałem pokruszonym ciastem. Przyozdobiłem winogronami.