Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik przyozdobiłem winogronem, w sezonie użyłbym malin, truskawek, porzeczek...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112845
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 390
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 697
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112845
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 390
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 697
Składniki
Szpinak rozmroziłem, odsączyłem na sitku i skropiłem sokiem z cytryny.
Jajka utarłem z cukrem na puszystą pianę, powoli dodałem olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodę. Na koniec dorzuciłem szpinak i delikatnie wymieszałem. Piekłem 60 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubiłem i dodawałem powoli mascarpone (nie daję cukru) wymieszałem. Z góry ciasta odkroiłem cienki placek na pokruszenie. Resztę ciasta przekroiłem na połowę. Dolną połowę posmarowałem dżemem wiśniowym, na to dałem warstwę kremu, przykryłem drugim plackiem który również posmarowałem kremem. Krem posypałem pokruszonym ciastem. Przyozdobiłem winogronami.