Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik przyozdobiłem winogronem, w sezonie użyłbym malin, truskawek, porzeczek...
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 53
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6131
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 53
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6131
Składniki
Szpinak rozmroziłem, odsączyłem na sitku i skropiłem sokiem z cytryny.
Jajka utarłem z cukrem na puszystą pianę, powoli dodałem olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodę. Na koniec dorzuciłem szpinak i delikatnie wymieszałem. Piekłem 60 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubiłem i dodawałem powoli mascarpone (nie daję cukru) wymieszałem. Z góry ciasta odkroiłem cienki placek na pokruszenie. Resztę ciasta przekroiłem na połowę. Dolną połowę posmarowałem dżemem wiśniowym, na to dałem warstwę kremu, przykryłem drugim plackiem który również posmarowałem kremem. Krem posypałem pokruszonym ciastem. Przyozdobiłem winogronami.