Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik przyozdobiłem winogronem, w sezonie użyłbym malin, truskawek, porzeczek...
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7601
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 56
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257967
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7601
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 56
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257967
Składniki
Szpinak rozmroziłem, odsączyłem na sitku i skropiłem sokiem z cytryny.
Jajka utarłem z cukrem na puszystą pianę, powoli dodałem olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodę. Na koniec dorzuciłem szpinak i delikatnie wymieszałem. Piekłem 60 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubiłem i dodawałem powoli mascarpone (nie daję cukru) wymieszałem. Z góry ciasta odkroiłem cienki placek na pokruszenie. Resztę ciasta przekroiłem na połowę. Dolną połowę posmarowałem dżemem wiśniowym, na to dałem warstwę kremu, przykryłem drugim plackiem który również posmarowałem kremem. Krem posypałem pokruszonym ciastem. Przyozdobiłem winogronami.