Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie tortu nie jest trudne, nie jest też pracochłonne. Przy czym tort ładnie się prezentuje i jest pyszny.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek. Mąkę i proszek do pieczenia połączyć i przesiać przez sito. Białka ubić z 4 łyżkami zimnej wody na sztywną pianę. Ubijając dodawać cukier, sok z cytryny i żółtka. Na koniec dodać mąkę. Przygotowaną masę wykładamy do tortownicy o średnicy ok. 20cm. Formę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 30minut w piekarniku nagrzanym do 170stopni. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia.
Truskawki umyć, oberwać ich szypułki i przetrzeć je w blenderze. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w pół szklanki wody. Na sztywno ubić śmietankę kremówkę z cukrem. Następnie, cały czas ubijając, stopniowo dodawać serki homogenizowane i mus truskawkowy. Na koniec, dodać lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie wymieszać, by połączyć wszystkie składniki.
Ostudzony spód tortu przeciąć na trzy części. Tort przełożyć masą, zostawiając część na posmarowanie tortu w wierchu. Tort udekorować połówkami truskawek.