Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie tortu nie jest trudne, nie jest też pracochłonne. Przy czym tort ładnie się prezentuje i jest pyszny.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20361
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9535
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2091
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 712
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 360
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20361
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9535
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2091
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 712
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 360
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek. Mąkę i proszek do pieczenia połączyć i przesiać przez sito. Białka ubić z 4 łyżkami zimnej wody na sztywną pianę. Ubijając dodawać cukier, sok z cytryny i żółtka. Na koniec dodać mąkę. Przygotowaną masę wykładamy do tortownicy o średnicy ok. 20cm. Formę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 30minut w piekarniku nagrzanym do 170stopni. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia.
Truskawki umyć, oberwać ich szypułki i przetrzeć je w blenderze. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w pół szklanki wody. Na sztywno ubić śmietankę kremówkę z cukrem. Następnie, cały czas ubijając, stopniowo dodawać serki homogenizowane i mus truskawkowy. Na koniec, dodać lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie wymieszać, by połączyć wszystkie składniki.
Ostudzony spód tortu przeciąć na trzy części. Tort przełożyć masą, zostawiając część na posmarowanie tortu w wierchu. Tort udekorować połówkami truskawek.