Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik z kremem jogurtowym truskawkowym
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
Składniki
upieczone biszkopty przeciąć na połowę. KREM JOGURTOWY: Ubić na sztywno śmietanę, dodać jagurt oraz na koniec tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 2 szkl. wody. Przełożyć biszkopty. KREM BUDYNIOWY: zagotować mleko ( 0,5 litra mleka). W pozostałym mleku przed gotowaniem rozpuścić i mąki. Zagotować budyń. PO ostudzeniu utrzeć z masłem. Kremem budyniowym posmarować dookoła tort. Obłożyć masą cukrową. ort ozdabiać dowolnymi figurkami z masy cukrowej, powycinać literki.. smacznego