Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik z kremem jogurtowym truskawkowym
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Składniki
upieczone biszkopty przeciąć na połowę. KREM JOGURTOWY: Ubić na sztywno śmietanę, dodać jagurt oraz na koniec tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 2 szkl. wody. Przełożyć biszkopty. KREM BUDYNIOWY: zagotować mleko ( 0,5 litra mleka). W pozostałym mleku przed gotowaniem rozpuścić i mąki. Zagotować budyń. PO ostudzeniu utrzeć z masłem. Kremem budyniowym posmarować dookoła tort. Obłożyć masą cukrową. ort ozdabiać dowolnymi figurkami z masy cukrowej, powycinać literki.. smacznego