Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort przedstawia jedynkę i podkowę. Tort z trzema różnymi biszkoptami i kremami. Tort z owocami i dekoracją z mleka w proszku. Tort zrobiłam na bal urodzinowy dla wnuczki mojego brata,dla miłośniczki koni.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 818
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 818
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budynie z mąką i proszkiem, mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Następne upiec tak samo.
W/g wzoru wyciąć literkę i podkówkę na wszystkich biszkoptach.
Na tacy ułożyć wycięte ciemne wzory.
krem-Każde czekolady osobno rozpuścić w śmietance, nad parą. Ostudzić i odstawić na noc do lodówki. Serek zmiksować, dodając śmietankę czekoladową najpierw ciemną.Następnie utwardzić śnieżką.Przełożyć do rękawa cukierniczego z dużą tylką z okrągłą końcówką. Zrobić okrągłe rozetki na całej powierzchni wyciętego biszkoptu.
Poukładać 1/3 owoców.
Przykryć drugimi wzorami, zrobić rozetki beżowym kremem i poukładać 1/3 owoców. Przykryć trzecimi jasnymi wzorami. Jak poprzednio zrobić rozetki, jasnym kremem i poukładać resztę owoców.
ozdoby-Dekoracje zrobić wcześniej.Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem i stopniowo dodawanym mlekiem.Zagnieść jak na plastyczne ciasto.Najlepiej mieszać ręką, wtedy wyczuje się, czy masa się skleja. Następnie wyrobić masę na stolnicy, podsypując cukrem pudrem.Podzielić na kawałki i część zafarbować, jadalnym barwnikiem.Masę przetrzymywać w woreczku foliowym. Za pomocą silikonowych foremek wycisnąć wzory.
Zrobić też resztę dekoracji.Dekoracje zrobić wcześniej i przetrzymywać w lodówce.
Górę tortu udekorować ozdobami z masy i ułożyć napis. Tort przechowywać w lodówce i kroić ciepłym i ostrym nożem.