Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort na imprezę urodzinową dla dzieci.Tort przedstawia popularną zabawkę Spinnera. Tort robiłam dla wnuczka mojego brata.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33949
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33949
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do trzech tortownic 15 cm.wyłożonych krążkiem papieru tylko na dole.(ja takich tortownic nie miałam to upiekłam w małych garnuszkach. Piec ok.25-30 min. w 175*. Jeszcze raz powtórzyć to samo z 6 jajkami i upiec takie trzy biszkopty.
Po przestygnięciu przekroić każdy na dwa krążki.Po krążku włożyć do czterech tortownic, zabezpieczając wyżej boki.
Krążki w tortownicach posmarować połową musu brzoskwiniowego. krem jagodowy-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami serek, frużelinę i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z letnią żelatyną.Rozłożyć do czterech tortownic.
Przykryć krążkami biszkoptowymi. Posmarować resztą musu brzoskwiniowego. krem stracciatella-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Czekoladę zetrzeć na tarce.Zimną śmietanki ubić z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami ser i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z żelatyną,dodać czekoladę i szybko wymieszać.Wyłożyć do wszystkich tortownic. Przykryć ostatnimi krążkami biszkoptowymi i schłodzić parę godzin.
Schłodzone torciki kilka godzin i wyjąć z tortownic.
W trzech torcikach wyciąć małe niby ''łódeczki''. Czwarty torcik pozostawić cały.
Wyciąć taki wzór w kartonie i zafoliować. Ułożyć na paterze.
obłożenie-Śmietankę ubić z mascarpone i suchym kremem.Cały torcik ułożyć w środku wzoru z kartonu. Posmarować kremem i przykleić resztę torcików jak i te obcięte kawałki w odpowiednie miejsca.
Posmarować cały tort lecz pozostawić po parę łyżek kremu i zafarbować.Zrobić kleksy na bokach tortu i szpatułką posmarować.
ozdoby-Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem, potem stopniowo dodawać po łyżce mleka w płynie i olejek. Zagnieść jak na twarde ciasto. Część zafarbować i przetrzymywać w woreczku foliowym.Brać po kawałku z każdego koloru, skleić i nie dokładnie zagnieść. Rozwałkować i wyciąć kształt tortu. Zrobić resztę dekoracji. Dekoracje zrobić wcześniej i przetrzymać w lodówce.
Dekoracje ułożyć na górze tortu.Paskiem masy obłożyć dół tortu a kwiatkami udekorować cały tort. Tort przetrzymywać w lodówce.
Tort przetrzymywać w lodówce. Kroić ciepłym nożem.