Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 53
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 142
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 53
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 142
Składniki
Biszkopt 7 jajek ¾ szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Masa do przełożenia 600 ml śmietany 36% galaretka cytrynowa szklanka gorącej wody Masa do dekoracji 400 ml śmietany 36% galaretka krystaliczna szklanka gorącej wody Dodatki Czekoladowe baranki oraz jajeczka
Masa do przełożenia Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę, miksować jeszcze przez chwile aby składniki się połączyły. Śmietanę cytrynową przełożyć każdy blat biszkoptu, tworząc tort i wstawić naokoło 30 minut do lodówki. Masa do dekoracji Galaretkę krystaliczną rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę, miksować jeszcze przez chwile aby składniki się połączyły. Schłodzony tort posmarować śmietaną, udekorować barankami oraz jajeczkami, wstawić do lodówki. Tort przechowywać w lodówce Smacznego :)