Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 99
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 116
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 104
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 782
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 99
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 116
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 104
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 782
Składniki
Biszkopt 7 jajek ¾ szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Masa do przełożenia 600 ml śmietany 36% galaretka cytrynowa szklanka gorącej wody Masa do dekoracji 400 ml śmietany 36% galaretka krystaliczna szklanka gorącej wody Dodatki Czekoladowe baranki oraz jajeczka
Masa do przełożenia Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę, miksować jeszcze przez chwile aby składniki się połączyły. Śmietanę cytrynową przełożyć każdy blat biszkoptu, tworząc tort i wstawić naokoło 30 minut do lodówki. Masa do dekoracji Galaretkę krystaliczną rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę, miksować jeszcze przez chwile aby składniki się połączyły. Schłodzony tort posmarować śmietaną, udekorować barankami oraz jajeczkami, wstawić do lodówki. Tort przechowywać w lodówce Smacznego :)