Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z czerwonego aksamitu. ciasto malinowe ze śmietaną.
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 48
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 61
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 148
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 48
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 61
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 148
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia. Ubij jajka w osobnej misce, dodaj śmietanę, olej roślinny, wymieszaj i dodaj do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania gładkości, dodać barwnik, przykryć blachę papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przygotuj śmietanę: ubij śmietanę z cukrem. Gotowe ciasto pokrój na dwie równe części. Posmaruj śmietaną i ułóż maliny.