Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny torcik na specjalne okazje :) w sam raz dla miłośników kawy... Krem prosty w przygotowaniu
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Składniki
Upiec biszkopty, ja piekłam dzień wcześniej. Przepis na biszkopt podałam już kiedyś do komentarza... https://smaker.pl/przepis-sernik-przekladany-z-owocami,60100.html Krem kawowy: Żółtka z cukrem wymieszać mikserem (wymieszać nie ubić) dodać mąkę. Do masy wlać zaparzoną kawę. Dokładnie wymieszać, gotować na małym ogniu często mieszając. Wystudzić. Kostkę Kasi utrzeć, dodawać stopniowo wystudzony krem kawowy. Przygotowanym kremem przekładać nasączone ponczem biszkopty
Poncz: 1szkl. wody, 4łyżki cukru, sok z połowy cytryny (przegotować i wystudzić) Dodatkowo każdy biszkopt posmarowałam dżemem malinowym Ja na wierzch użyłam gotowego kremu waniliowego przygotowanego wg. przepisu.. Udekorować wg. uznania. Smacznego:)