Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak kawy, a tym samym ciasta połączone z jej smakiem. Dziś tort z kremem kawowym oraz warstwą wiśniową. Pychota :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 174
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4254
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 174
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4254
Składniki
Przepis na biszkopt tradycyjny we wcześniejszych przepisach :) W misie miksera umieszczamy śmietanę i zaczynamy ubijać. Po chwili dosypujemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Wyłączamy dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Gdy już otrzymamy jednolitą konsystencję dodajemy espresso i znowu mieszamy.
Gotowy biszkopt kroimy na 3 części. Dolną nasączamy, układamy wiśnie i cienką warstwę kremu. Znowu biszkopt, nasączenie i teraz już sam krem. Trzecia warstwa identycznie :). Sposób wykończenia dowolny :) - u mnie masa cukrowa :) Ja używam wiśni, które co roku gotuje moja mama :) Biszkopt nasączam wodą z cytryną, cukrem i odrobiną spirytusu :)