Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i atrakcyjny tort dla początkujących.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17383
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 113
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 254
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 305
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17383
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 113
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 254
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 305
Składniki
Tortownica 22 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopt. Całe jajka ubijam z cukrem do białości. Piekarnik nastawiam na 170 C. Do dobrze ubitych jajek po łyżce dodaję przesianą mąkę. Teraz już nie używam robota. Gotową masę przekładam do tortownicy i piekę 35-45 minut. Pod koniec pieczenia można zwiększyć temperaturę do 180 C, lub zmniejszyć do 160 C. Studzę. Gotuję galaretkę i studzę. 20 cm formę wykładam przezroczystą folią, układam połówki większych truskawek i zalewam galaretką. Schładzam w lodówce. Krem. Schłodzoną śmietanę i serek miksuję, pod koniec dodaję cukier waniliowy, puder i fix. Krem przekładam do rękawa cukierniczego z gwiazdkową tylką. Biszkopt kroję na 3 blaty. Pierwszy blat lekko nasączam ponczem. Rozkładam połówki truskawek i wypełniam kremem. Nakładam drugi blat, nasączam. Pa środku układam galaretkę z truskawkami, boki uzupełniam kremem. Nakładam trzeci blat, nasączam. Promieniście rozkładam polówki truskawek, uzupełniam kremem. Całość schładzam w lodówce.