Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i atrakcyjny tort dla początkujących.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 683
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 236
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 385
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 683
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 236
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 385
Składniki
Tortownica 22 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopt. Całe jajka ubijam z cukrem do białości. Piekarnik nastawiam na 170 C. Do dobrze ubitych jajek po łyżce dodaję przesianą mąkę. Teraz już nie używam robota. Gotową masę przekładam do tortownicy i piekę 35-45 minut. Pod koniec pieczenia można zwiększyć temperaturę do 180 C, lub zmniejszyć do 160 C. Studzę. Gotuję galaretkę i studzę. 20 cm formę wykładam przezroczystą folią, układam połówki większych truskawek i zalewam galaretką. Schładzam w lodówce. Krem. Schłodzoną śmietanę i serek miksuję, pod koniec dodaję cukier waniliowy, puder i fix. Krem przekładam do rękawa cukierniczego z gwiazdkową tylką. Biszkopt kroję na 3 blaty. Pierwszy blat lekko nasączam ponczem. Rozkładam połówki truskawek i wypełniam kremem. Nakładam drugi blat, nasączam. Pa środku układam galaretkę z truskawkami, boki uzupełniam kremem. Nakładam trzeci blat, nasączam. Promieniście rozkładam polówki truskawek, uzupełniam kremem. Całość schładzam w lodówce.