Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i atrakcyjny tort dla początkujących.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 69
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 69
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Tortownica 22 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopt. Całe jajka ubijam z cukrem do białości. Piekarnik nastawiam na 170 C. Do dobrze ubitych jajek po łyżce dodaję przesianą mąkę. Teraz już nie używam robota. Gotową masę przekładam do tortownicy i piekę 35-45 minut. Pod koniec pieczenia można zwiększyć temperaturę do 180 C, lub zmniejszyć do 160 C. Studzę. Gotuję galaretkę i studzę. 20 cm formę wykładam przezroczystą folią, układam połówki większych truskawek i zalewam galaretką. Schładzam w lodówce. Krem. Schłodzoną śmietanę i serek miksuję, pod koniec dodaję cukier waniliowy, puder i fix. Krem przekładam do rękawa cukierniczego z gwiazdkową tylką. Biszkopt kroję na 3 blaty. Pierwszy blat lekko nasączam ponczem. Rozkładam połówki truskawek i wypełniam kremem. Nakładam drugi blat, nasączam. Pa środku układam galaretkę z truskawkami, boki uzupełniam kremem. Nakładam trzeci blat, nasączam. Promieniście rozkładam polówki truskawek, uzupełniam kremem. Całość schładzam w lodówce.