Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z biszkoptem i dwoma serowymi kremami. Tort z dekoracją z mleka w proszku.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2195
Królowa grilla :)
Odsłon: 1537
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2195
Królowa grilla :)
Odsłon: 1537
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.25-30 min. w 175*.Trochę ostudzić, obkroić nożem wokół obręczy tortownicy.Obrócić zdjąć papier. Jak przestygnie, przekroić na trzy blaty. Najlepiej kroi się jak jest upieczony dzień wcześniej.
Spodni krążek biszkoptowy ułożyć do tortownicy i posmarować połową musu porzeczkowego rozmieszanego z wodą.
krem jagodowy-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem, potem śnieżką.Dodawać porcjami ser, mascarpone, potem frużelinę jagodową i zmiksować .Następnie dolewać letnią żelatynę i zmiksować, ale nie za długo.Wylać na biszkopt w tortownicy. Przykryć drugim blatem biszkoptowym i nasączyć resztą musu z wodą.
krem stracciatello-Postąpić jak przy pierwszym kremie z tym że dopiero po zmiksowaniu z żelatyną, wmieszać czekoladę. Wyłożyć i rozsmarować w tortownicy.
Posypać malinami. Przykryć górą biszkoptu i schłodzić parę godzin w lodówce.
Po schłodzeniu zdjąć rant z tortownicy i zabezpieczenia. Ułożyć tort na paterze.
obłożenie- Miękkie masło zmiksować na puch dodając cukier puder potem po łyżce masy krówkowej. Na koniec zmiksować z mascarpone.Trzeba uważać, mnie się trochę ścięła. Posmarować cały tort i zrobić rozetki na dole tortu.
dekoracje-Dekoracje zrobić wcześniej.Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem, olejkiem i stopniowo dodawanym mlekiem. Zagnieść jak na twarde ciasto.Podzielić na porcje i zafarbować. Żeby farba ładniej zafarbowała, to rozmieszać z kropelką wody. Podzielić na porcje i zafarbować. Za pomocą foremki silikonowej, zrobić kwiatki i listki.
Udekorować tort.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.