Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szybkie i niezawodne ciasto które uwielbia moja rodzinka .
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 201
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 50
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 13
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 201
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 50
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 13
Składniki
Truskawki opłukaj , usuń szypułki i osusz na sicie . Z podanych składników zagnieść kruszonkę , wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta .
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem , dodaj zimne masło i posiekaj nożem . Dodaj żółtka i śmietanę zagnieść ciasto .
Blachę o wymiarach 25x36 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj ciasto na wielkość blachy , ponakłuwaj widelcem i podpiec 15 minut w 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż truskawki i posyp kruszonką . Ciasto wstaw jeszcze do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 30 minut. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe . Smacznego .