Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, małe co nieco :) Inspirowane klasycznym, włoskim deserem tiramisu. Poezja smaku, tym razem ukryta w małych, niepozornie wyglądających trufelkach.
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20333
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1049
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1308
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20333
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1049
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1308
Składniki
Biszkopty dokładnie rozkruszyć za pomocą miksera lub ręcznie. Kawę rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić i dodać alkohol. Do biszkoptów dodać serek mascarpone, cukier puder i wystudzoną kawę z alkoholem. Składniki dokładnie wymieszać łyżką. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Ze schłodzonej masy formować małe trufelki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć je w gorzkim kakao. Ponownie wstawić do lodówki na minimum 20 minut.