Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pachnący truskawkami torcik sernikowy. Bajecznie łatwy do przygotowania.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 501
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16758
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 457
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 501
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16758
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 457
Składniki
Herbatniki pokruszyć, wymieszać z masłem orzechowym, śmietaną i masłem zwykłym. (Gdy masa jest zbyt sucha dodać więcej śmietany lub masła.) Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 20 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Galaretki razem z żelatyną rozpuścić w 2/3 szklanki wrzącej wody. Truskawki zmiksować, wymieszać z galaretką.
Serek przełożyć do miski, dodać 2/3 musu truskawkowego zmiksować. Wyłożyć do przygotowanej tortownicy, ozdobnie polać pozostałym musem. Odłożyć do lodówki do stężenia.
Kroić po całkowitym schłodzeniu i zastygnięciu.