Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pachnący truskawkami torcik sernikowy. Bajecznie łatwy do przygotowania.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3649
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3649
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Składniki
Herbatniki pokruszyć, wymieszać z masłem orzechowym, śmietaną i masłem zwykłym. (Gdy masa jest zbyt sucha dodać więcej śmietany lub masła.) Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 20 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Galaretki razem z żelatyną rozpuścić w 2/3 szklanki wrzącej wody. Truskawki zmiksować, wymieszać z galaretką.
Serek przełożyć do miski, dodać 2/3 musu truskawkowego zmiksować. Wyłożyć do przygotowanej tortownicy, ozdobnie polać pozostałym musem. Odłożyć do lodówki do stężenia.
Kroić po całkowitym schłodzeniu i zastygnięciu.