Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, delikatna waniliowa masa z pianką truskawkową. Przygotowuje się ekspresowo i równie szybko znika z talerzyka :)
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 19
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 25
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 52
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 796
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 19
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 25
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 52
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 796
Składniki
Masa waniliowa Spód formy wyłożyć biszkoptami. Do ¾ szklanki gorącej wody wsypać żelatynę dokładnie wymieszać. Do serka waniliowego dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Na serku waniliowym ułożyć okrągłe biszkopty, i formę wstawić do lodówki
Pianka truskawkowa Żelatynę rozpuścić w około ¼ szklanki gorącej wody Odszypułkować truskawki, umyć a następnie zblendować, dodać żelatynę i wymieszać. Białka ubić na sztywno pod koniec ubijania wlać zblendowane truskawki, i cały czas ubijać aż masa podwoi swoją objętość i zrobi się sztywna. Piankę truskawkową przełożyć na masę waniliową i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego