Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, delikatna waniliowa masa z pianką truskawkową. Przygotowuje się ekspresowo i równie szybko znika z talerzyka :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112880
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 398
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 421
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 754
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112880
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 398
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 421
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 754
Składniki
Masa waniliowa Spód formy wyłożyć biszkoptami. Do ¾ szklanki gorącej wody wsypać żelatynę dokładnie wymieszać. Do serka waniliowego dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Na serku waniliowym ułożyć okrągłe biszkopty, i formę wstawić do lodówki
Pianka truskawkowa Żelatynę rozpuścić w około ¼ szklanki gorącej wody Odszypułkować truskawki, umyć a następnie zblendować, dodać żelatynę i wymieszać. Białka ubić na sztywno pod koniec ubijania wlać zblendowane truskawki, i cały czas ubijać aż masa podwoi swoją objętość i zrobi się sztywna. Piankę truskawkową przełożyć na masę waniliową i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego