Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, delikatna waniliowa masa z pianką truskawkową. Przygotowuje się ekspresowo i równie szybko znika z talerzyka :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 118
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16049
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 170
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 677
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 118
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16049
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 170
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 677
Składniki
Masa waniliowa Spód formy wyłożyć biszkoptami. Do ¾ szklanki gorącej wody wsypać żelatynę dokładnie wymieszać. Do serka waniliowego dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Na serku waniliowym ułożyć okrągłe biszkopty, i formę wstawić do lodówki
Pianka truskawkowa Żelatynę rozpuścić w około ¼ szklanki gorącej wody Odszypułkować truskawki, umyć a następnie zblendować, dodać żelatynę i wymieszać. Białka ubić na sztywno pod koniec ubijania wlać zblendowane truskawki, i cały czas ubijać aż masa podwoi swoją objętość i zrobi się sztywna. Piankę truskawkową przełożyć na masę waniliową i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego