Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę. Dodać olej. Następnie dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać w tzw. ósemkę. Wylać na wysmarowaną blaszkę - tylko spód (blaszka ca 25x28). Piec w temp. 190 st. C ca 20 min.. Wystudzić.
Zmiksować 1 paczkę truskawek ze szklanką cukru pudru. 30 g żelatyny zalać niewielką ilością wody, aby napęczniałą. Następnie rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Dodać do truskawek, a następnie całość do jogurtu. Zmiksować do połączenia składników. Schłodzić w lodówce, a gdy zacznie gęstnąć, wylać na biszkopt. Ponownie włożyć do lodówki.
Zmiksować drugą paczkę truskawek z 0,5 szkl. cukru pudru i sokiem jabłkowym. Rozpuścić pozostałą żelatynę i zmiksować z truskawkami. Wylać na stężałą piankę truskawkowo-jogurtową. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO!