Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto nie ma to jak w karnawale zasmakować smaków lata :)) Polecam każdemu wielbicielowie tych pysznych słodkich owoców!
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1280
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 39
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 63
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1280
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 39
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 63
Składniki
Ciasto z jabłkami: Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy stopioną zimną margarynę i rozpuszczony w mleku amoniak. Przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Zarabiamy ciasto, dzielimy na dwie części. Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce i wyciskamy sok. Na blaszkę o wymiarach 25/36 wykładamy połowę ciasta, następnie wykładamy jabłka i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy w 180 stopniach do 35 minut. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Masa z kajmakiem: Margarynę ucieramy z kajmakiem. Wsypujemy skruszony wafelek. Masa budyniowa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń i żółtka. Gotujemy krem. Studzimy i ucieramy z masłem. Dodajemy do smaku alkohol. Brzoskwinię kroimy w kostkę dodajemy do masy. Warstwa truskawkowa: Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Truskawki miksujemy i łączymy z chłodną galaretką. Przełożenie: Ciasto z jabłkami- masa budyniowa- biszkopt- masa z kajmakiem- delicje- tężejąca warstwa truskawkowa